Неверојатни факти за бананата со темни точки

Loading...

Дали знаевте дека бананата која има темни точки на својата жолта кора произведува супстанца наречена TNF ( Tumour Necrosis Factor ) кој има моќ да се бори против абнормалните клетки. Колку повеќе темни дамки има на нејзината кора, толку е поголема концентрацијата на оваа супстанца. 
Според едно истражување од страна на Јапонските научници, каде била извршена споредба на нејзиниот ефект врз нашиот организам во однос на другите овошја се покажало дека тој е за дури 8 пати поголем отколку оној на зелената банана и останатите овошја токму поради присуството на супстанцата TNF.
 
Затоа, при нивното одбирање дајте им предност на оние зрелите со темни точки и трудете се во текот на денот да јадете 1-2  банани.
 
Извор. lady.мкДали знаевте дека бананата која има темни точки на својата жолта кора произведува супстанца наречена TNF ( Tumour Necrosis Factor ) кој има

loading...
Loading...