Неверојатно: Нашле непозната жена во ковчегот на својата покојна мајка!

Loading...

„Среќа што сестра ми сакаше да го отвориме ковчегот. Во спротива ќе плачевме по некоја друга жена. Нашата мајка имаше околу 80 килограми, а жената во ковчегот имаше скоро половина“ – изјавија децата на една покојна жена од Хрватска.Братот и сестрата, Иван Чукљек (57) и Бранка Пикутиќ (59) од хрватското место Белца крај Забок, останаа шокирани откако видоа дека во ковчегот, во кој требаше погребана нивната мајка, е сместена непозната жена!
„Кога во мртовечницаа го отворивме ковчегот, само што не се онесвестивме. Внатре беше телото на некоја непознзта жена“ – говорат братот и сестрата.

 

Ја известиле болницата, но од таму им рекле дека покојната Иванка Чукљек не е кај нив и дека немаат ниедна мртва жена во мртовечницата.
Набрзо ја повикале и полицијата која за час време открила дека покојната Иванка е во ковчегот на Катица Плукавец (86) во местото Миховљан.
„Шокиран сум. Само сакам да го добијам телото на мојата мајка и да ја погребам“ – изјави Бранко Плукавец (51) пред болницата во Забок.  Братот и сестрата, Иван Чукљек (57) и Бранка Пикутиќ (59) од хрватското место Белца крај Забок, останаа шокирани откако видоа дека во ковчегот, во

loading...
Loading...