Неверојатно откритие: Луѓето можат да помирисаат болест!

Loading...

Инфекција на лимфните чворови наводно има мирис на отстоено пиво, а дијабетесот со себе ја носи воздишката која мириса како ацетон. Можноста да намирисаат на луѓето може да им помогне да ги избегнат опасните болести. Луѓето можат да намирисаат болест кај другите луѓе. До овој заклучок дошол тимот на истражувачи од Шведска кој тврди дека научните докази упатуваат на тоа дека болестите имаат посебни мириси.
Така инфекцијата на лимфните жлезди наводно, има мирис на отстоено пиво, а личностите кои имаат дијабетес можат да имаат здив кој има мирис на ацетон.

За потребите на истражувањето на осум здрави испитаници им е вбризгано липополисахарид (LPS), токсин од бактеријата која го зголемува имунолошкиот одговор.
Носеле тесни маици кои ги апсорбирале молекулите од потта во идните четири часа.
Одвоена група од 40 луѓе потоа е замолена да им ги помириса маиците. Испитаниците кај кои имунолошкиот одговор бил посилен имале понепријатен мирис.
Стручњаците тврдат дека преку миризбата едни со други, може да се откријат болести кај луѓето за да избегнат поопасни болести. Луѓето можат да намирисаат болест кај другите луѓе. До овој заклучок дошол тимот на истражувачи од Шведска кој тврди дека научните докази упатуваат

loading...
Loading...