Неверојатно: Паднал на истото место и исто време како и Шумахер – го скршил черепот на половина и преживеал

Loading...

Требаше да бидам мртов и ова е вистинско чудо. Од ударот во карпата ми се скрши черепот на половина , пријателите со рацете ми ја држеа главата споена додека не дојде помош. Сето ова е вистинска среќа, вели Мортен.Данецот Мортен Хојербах е вистински пример за тоа дека животот умее да напише неверојатни приказни.
Овој 35 годишен пилот на хеликоптер доживеал несреќа на скијање на истото место и исто време како и Шумахер.
И тоа не е се. Мортен е пренесен во истата болница како и Михаел Шумахер, со истиот хеликоптер, а го лечат и истите доктори.
Единствена разлика е тоа дека Хојебрах не носел кацига на главата, и покрај тешките поврди на главата, сега речиси нормално функционира.
Хојербах преживеал трократна фрактура на черепот на кој добил 50 шевови и скршил пршлен на вратот.
Бил исто како и Шумахер во вештачка кома во текот на која поминал низ 4 операции.

 

Требаше да бидам мртов и ова е вистинско чудо. Од ударот во карпата ми се скрши черепот на половина , пријателите со рацете ми ја држеа главата споена додека не дојде помош. Сето ова е вистинска среќа, вели Мортен.
„Близнакот“ на Шумахер по несреќата лежи во собата покрај славниот германец, пред која се наоѓаат чувари кои не дозволуваат влез освен за медицинскиот персонал. 
Шумахер како да претчувствувал дека нешто може да му се случи па пред 3 години напишал тестамент, погледнете на кого го оставил богатството.
Ова е снимката од падот на  Шумахер на следниот ЛИНКДанецот Мортен Хојербах е вистински пример за тоа дека животот умее да напише неверојатни приказни.
Овој 35 годишен пилот на хеликоптер дож

loading...
Loading...