Неверојатно: Земјата им ги „голтнала“ куќите!

Loading...

Жителите на градот Абаететуба на Северен Бразил минатата седмица доживеале невиден ужас.Тие гледале како им исчезнуваат нивните куќи пред нивните очи.
Поради ерозија на дното како последица од многу врнежи и поплави во земјата почнале да се отвараат големи дупки кои „голтале“ се пред себе. Еден таков случај го забележале камерите на улиците од градот.
Кратерите успеале да повлечат едно дете, но за среќа и тоа е брзо спасено. 
Тие гледале како им исчезнуваат нивните куќи пред нивните очи.
Поради ерозија на дното како последица од многу врнежи и поплави во земјата

loading...
Loading...