Невреме: Евакуирани се 48 личности, поплавени се подрумите!

Поплавени се подрумските простории на Клиничкиот центар, Итната помош, училиштата, детските градинки, стопанските објекти, како и приватни домови.Поради двочасовното невреме кое синоќа го погодило Крагујевац, од куќите се иселени 48 личности.
„Доколку се загрозени човечки животи и материјални добра, практично ни дава за право да воведеме вонредна ситуација“, изјави претставникот на Штабот за вонредни ситуации на Крагујевац.
Според неговите зборови, двочасовното невреме направи голема штета врз инфраструктурата, како и на големито број на станбени објекти.
Поради двочасовното невреме кое синоќа го погодило Крагујевац, од куќите се иселени 48 личности.
„Доколку се загрозени човечки животи

Пронајдете не на следниве мрежи: