Никола Јанкуловски е избран за ректор на УКИМ

Професорот Никола Јанкуловски е избран за нов ректор на УКИМ.Тој со 43 гласа денес беше назначен за оваа функција.
Ненад Новковски доби шест гласа, додека шест од гласачките ливчиња се неважечки.
Јанкуловски е декан на Медицинскиот факултет во Скопје, универзитетски професор, а по професија е абдоминален хирург.  Од септември 2007 до април 2009 година бил директор на ЈЗУ Универзитетска клиника за дигестивна хирургија.
Добитник е на наградата „Св. Климент Охридски“ од областа на здравството во 2013 година и наградата „11 Октомври“ во 2015 година.Тој со 43 гласа денес беше назначен за оваа функција.
Ненад Новковски доби шест гласа, додека шест од гласачките ливчиња се неважечки.

Пронајдете не на следниве мрежи: