Нострадамус за 2016 година предвидел најголем земјотрес

Оваа година досега беше и научно и социолошки една од екстремно интересните години, но сè додека ние веруваме дека ништо значајно нема да се случи, постојат низа нешта што Нострадамус ги предвидел токму за 2016 година.Големиот француски пророк Мишел де Нотр Дам, попознат како Нострадамус предвидел многу нешта за кои се верува дека ќе се случат еден ден. Се смета дека тој го предвидел одењето на Месечината, Хитлеровото искачување на власт, смртта на Хенри II, но и убиството на Кенедиеви.

 Тој во својата книга „Пророштва“ напишал преку илјада поетски катрени кои предвидуваат што ќе се случи во иднина.Според историските наводи, Нострадамус почнал да добива „визии“ многу рано, а подоцна ја развил својата метода за предвидување и ги бележел своите визии.
Иако академските стручњаци тврдат дека поврзаноста на светските настани и катрените на Нострадамус се резултат на погрешно толкување и превод, милиони луѓе сметаат и веруваат дека тој навистина предвидел значајни светски настани.
Ова го предвидел Нострадамус за 2016 година и за нашата цивилизација:
Најголем забележан земјотрес досега
Нострадамус предвидел дека САД ќе ги погоди најсилен земјотрес во историјата на таа држава и дека тоа најмногу ќе влијае на западниот дел од државата, како и дека потресот ќе се почувствува и во другите светски држави.
Луѓето ќе живеат повеќе од 200 години.
Големиот француски пророк Мишел де Нотр Дам, попознат како Нострадамус предвидел многу нешта за кои се верува дека ќе се случат еден ден. Се смета

Пронајдете не на следниве мрежи: