НОВА ИЗМАМА: Како да ги надмудрите банките?

Loading...

Бракот на хартија сеуште има значење во традицијата и културата во регионов. Меѓутоа, поради финансиската криза и кредитите, некои луѓе од се сетија како да манипулираат со банките. Па макар тоа да биде и развод од брак.
Регионалните медиуми пренесуваат приказна за тоа како во Хрватска има се повеќе случаи на измама во банките и тоа преку фиктивни разводи и плаќање алиментација. Имено, во случаите на плаќање алиментација, до обврските како кредити, може да се дојде само откако ќе се исплати алиментацијата.
Адвокатката Весна Алабуриќ изјави дека приказната за разводот и алиментацијата не е нова во нашето секојдневие.

„Тоа е сосема вообичаена ситуација, во која луѓето, ако можат, се обидуваат да се стекнат со некаква парична или материјална корист. Уште одамна, кога постоење станарското право, чест беше случајот мажот и жената да се разведат, како на пример, мажот би го добил станот,  а всушност би продолжиле да живее со жената и така ќе имааат два стана.“ – изјави адвокатката.
Весникот „Јутарњи Лист“ пишува дека скоро е невозможно да се докаже дека се работи за фиктивен развод.Па макар тоа да биде и развод од брак.
Регионалните медиуми пренесуваат приказна за тоа како во Хрватска има се повеќе случаи на измама во

loading...
Loading...