НОВИ СОЗНАНИЈА: Киев е вмешан во уривањето на малезискиот авион!

Loading...

Според изјавите на малезиските власти, авионот е стрелан од воздух. Со тоа се потврди теоријата на Москва дека во време на уривањето паралелно со патничкиот авион МХ17 летал украински ловец бомбардер.„Украинските власти му наредиле на Боингот на малезиската авиокомпанија, кој беше соборен на 17 јули во источна Украина да се спушти од 11.000 на 10.000 метри“, изјави холандскиот министер за надворешни работи Франс Тимерманс, цитиран од АФП.
Така, тој е пренесен на 1.000 метри пониско отколку се предвидува во планот за летот. Министерот додаде дека оваа промена би можела да се објасни со желбата на украинските диспечери да обезбедат доволно растојание помеѓу малезискиот авион и други авиони, кои наводно тогаш летале на 11.000 метри височина.
Но, податоците од сателитските снимки покажуваат дека во тоа време ниту еден друг патнички авион не летал во близина, освен авионот на рускиот претседател Путин кој ја користел истата рута непорседно пред уривањето на малезискиот авион.
Пред неколку дена Виталиј Чуркин го запраша својот украински колега зошто украинските власти досега не ги објавиле снимките од разговорите на диспечерите и екипажот на авионот, но не доби одговор.„Украинските власти му наредиле на Боингот на малезиската авиокомпанија, кој беше соборен на 17 јули во источна Украина да се спушти од 11.00

loading...
Loading...