Новиот Audi TT и TTS – Емоција засилена со дизајн и технологија

Loading...

Модерната класика повторно е лансирана: Audi ја воведува најновата генерација на TT и TTS. Компактниот спортски автомобил освојува со својот драматичен дизајн, нагласена динамика и врвна технологија.Стегнат и мускулест, атлетски и подготвен да стартува во секој момент. Кај новиот ТТ и новиот TTS, дизајнерите на Audi испорачаа модерна интерпретација на непогрешливите линии на оригиналниот ТТ од 1998 година, збогатен со бројни динамични елементи. Купето е 4,18 метри долго, а меѓуоскиното растојание изнеува 2,51 метри.
Новата генерација се испорaчува со три ново развиени, моќни четири-цилиндрични мотори – еден TDI и еден TFSI кои се вградуваат кај ТТ и врвната изведба на TFSI кој се вградува кај TTS. Сите имаат работна зафатнина од 2000 кубни сантиметри и моќ која се движи од 135 kW (184 КС) до 228 kW (310 КС) – што е зголемување за 28 kW односно 38 КС во споредба со претходниот модел.Стегнат и мускулест, атлетски и подготвен да стартува во секој момент. Кај новиот ТТ и новиот TTS, дизајнерите на Audi испорачаа модерна интерпрета

loading...
Loading...