Новиот член на високото раководство на СДСМ го смета Израел за терористичка држава

Дали се ова партиските ставови на СДСМ и дали заради ова Мухамед Зекири беше изгласан во раководството на партијата?Мухамед Зекири со поддршка за исламските радикали на Балканот.

Хашим Тачи беше гонет за воени злосторства врз Србите на Косово, но за Мухамед Зекири и СДСМ е повеќе достоен за почит отколку македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов.
-За новиот член на високото раководство на СДСМ, Израел е терористичка држава

-Зекири се согласува со соработник на раководството на ОНА
Новинарот Мухамед Зекири постираше изрека на Мула Јакуп Асипи.

-„Искрен и праведен е тој кој што кога се во прашање интересите на малцинствата, своите ги гази со двете нозе“.
Во конфликтот во 2001 година на страната на ОНА се бореа околу 150 муџахедини од странство кои ги донесе тогашниот оџа од Слупчане, Јакуп Асипи, близок соработник на раководството на ОНА.

-Високиот член на раководството на СДСМ го поздрави оштетувањето на споменикот на Цар Душан

-Зекири во одбрана на убијците од Смилковско езеро.

Македонските судови врз основа на докази им изрекоа казни на убијците на 5-мина млади кај Смилковското езеро, но оние што пукаа врз нив според Зекири се невини. Во целата “фама“ со бомбите, Заев постојано го спомнуваше овој случај и истиот го злоупотребуваше. Поигрувајќи си со чусвтвата на семејствата кои тагуваат по убиените, заев ветуваше докази кои на крајот излезе дека ги нема.
-Еве какви беа насоките на СДСМ за ширење паника и невистини за време на поплавите

Додека Македонија тагуваше за изгубените животи, а народот бараше начин да им помогне на семејствата зафатени од поплавите, СДСМ имаше друга најважна преукупација. Како и многу пати досега, тие сакаа да креираат страв, паника и чувство на тага кај граѓаните. Затоа, Зекири им ја исполни таа желба и на социјалните мрежи почна да пласира лажни информации дека има повеќе жртви, особено деца.Мухамед Зекири со поддршка за исламските радикали на Балканот.

Пронајдете не на следниве мрежи: