Новиот iPhone ќе функционира како дигитален паричник

Loading...

Apple постигна договор со American Express, Visa и MasterCard со кој новиот iPhone би можел да се користи и за плаќање, пишува Bloomberg. Се очекува компанијата да ја претстави новата верзија на 9. септември на прес-конференција закажана во Купертино.Неофицијално, според извори на Bloomberg, Apple планира да го претвори најновиот iPhone во дигитален паричник заедно во соработка со повеќе компании.
За повеќе информации прочитајте на gsm.mkНеофицијално, според извори на Bloomberg, Apple планира да го претвори најновиот iPhone во дигитален паричник заедно во соработка со повеќе компани

loading...
Loading...