Nvidia со сопствен таблет?

Loading...

Nvidia е најпопуларна по графичките карти за компјутерите, но компанијата очигледно сака да го рашири своето делување.Nvidia е најпопуларна по графичките карти за компјутерите, но компанијата очигледно сака да го рашири своето делување. Според одредени извори, Nvidia припрема свој таблет за 2014-та година.
Моделот би бил опремен со најновиот графички процесор од следната генерација, односно Nvidia Tegra 5. Според шпекулациите, би можеле да го очекуваме овој модел во првата половина на 2014-та година.
Овој потег е логичен за Nvidia, бидејќи едноставно производителите не се одлучуваат за графичките процесори и мобилни процесори на компанијата. Финалниот удар беше со новите гејминг конзоли, Xbox One и PlayStation 4, кога откривме дека главниот ривал ATi ќе вметне графички и во двете конзоли.
Прочитајте повеќе на GSM.mkNvidia е најпопуларна по графичките карти за компјутерите, но компанијата очигледно сака да го рашири своето делување. Според одредени извори, Nvid

loading...
Loading...