Од мака заплакал: Нилски коњ испаднал од камион, ги скршил забите и ногата!

Loading...

За време на транспортот, еден нилски коњ испаднал од камионот во Тајван и во таа прилика ја скршил ногата и неколку заби. А телевизиските снимки покажале дека огромнотно животно беспомошно лежи на патот, додека од очите му течат „солзи“. 
Жителите веднаш ја известиле полицијата. 
Возачот изјавил дека видел како нилскиот коњ „излетал“ од возилото. А повреденото животно со име А Хо, останало да лежи на патот неколку часа додека да биде префрлено до ветеринар. 
Властите во Тајван денес соопштиле дека сопственикот на нилскиот коњ може да биде казнет парично, поради кршење на законот за заштита на животните. 
 
А телевизиските снимки покажале дека огромнотно животно беспомошно лежи на патот, додека од очите му течат „солзи“. 
Жител

loading...
Loading...