Одбележување на 12 години од трагичната смрт на претседателот на Р. Македонија Борис Трајковски

Loading...

Утре во 11:00 часот пред СЦ Борис Трајковски ќе се одбележат 12 години од трагичната смрт на претседателот на Република Македонија Борис Трајковски.Скопје, 25 февруари 2016г. – Утре, се одбележуваат 12 години од трагичната смрт на Претседателот на Република Македонија Борис Трајковски, кој беше особена личност и народен човек кој го живееше својот живот посветен на својата земја.
Поради тоа во чест на поранешниот шеф на нашата држава, утре пред споменикот кој се наоѓа на платото пред најголемиот спортски комплекс во нашата држава, СЦ Борис Трајковски, Директорот на СЦ Борис Трајковски, Златко Перински, Директорот на Агенција за млади и спорт, г-дин Марјан Спасески,
Претседателот на Советот на Општина Карпош, г-дин Сашо Лазаревски, претставниците на Спортското радио, како и Претседателот на Сојуз на спортови на Македонија, г-дин Борче Боев ќе оддадат почит и ќе положат спомен цвеќе.Скопје, 25 февруари 2016г. – Утре, се одбележуваат 12 години од трагичната смрт на Претседателот на Република Македонија Борис Трајковск

loading...
Loading...