Огромен кит ги молел нуркачите за спас: Никој не беше подготвен за она што следуваше!

Може да се обложиме дека кој и да ја поставил оваа мрежа за лов на ракови, не очекувал дека таа всушност ќе улови нешто огромно како што е кит.За жал, тоа се случило и за влакно бил спасен животот на животното.
Искусни нуркачи го забележале несреќното животно и забележале дека бара помош. Следејќи ја мрежата, тие му се приближиле на китот и успеале да го ослободат.
Акцијата траела пет часа, а начинот на кој им за заблагодарил китот на крај, ќе ве расплаче.За жал, тоа се случило и за влакно бил спасен животот на животното.
Искусни нуркачи го забележале несреќното животно и забележале дека бара

Пронајдете не на следниве мрежи: