Охриѓанец незаконски користел телекомуникациска мрежа на мобилен оператор

Loading...

Кривична пријава е поднесена против 33-годишен охриѓанец кој набавил и користел незаконска SIMBOX опрема и вршел сомнителна комуникациска активност во радиофреквентниот опсег на еден мобилен оператор. Со тоа, С.Б. во периодот од 1 октомври до 17 ноември лани се стекнал со противправна имотна корист од 3.950 евра, на штета на мобилниот оператор. Од идентификуваните 114 повикувачки (simbox) броеви преку мобилната мрежа реализирани се 3.030 појдовни повици со времетраење од 24.993 минути, кои се терминирани во мрежата.  
На 17 ноември извршен е претрес во стан во Скопје каде биле регистрирани правните субјекти со кои раководел С.Б. и притоа најдена е телекомуникациската опрема која е одземена и доставена до Основното јавно обвинителство. 
С.Б. се товари за кривично дело „измама“, а кривичната пријава е доставена до Основното јавно обвинителство.  Со тоа, С.Б. во периодот од 1 октомври до 17 ноември лани се стекнал со противправна имотна корист од 3.950 евра, на штета на мобилниот операт

loading...
Loading...