Околу 130 деца умираат дневно во Јемен

Меѓународната хуманитарна организација „Спаси ги децата“ предупреди дека секој ден во воено разурнаниот Јемен умираат околу 130 деца.Оваа организација наведува дека стапката на смртност се зголемува поради актуелната блокада што ја наметна коалицијата на чело со Саудиска Арабија.
Саудиска Арабија ги блокира јеменските пристаништа, аеродроми и граници откако бунтовниците исфрлија ракети на подрачјето во близина на Ријад.Оваа организација наведува дека стапката на смртност се зголемува поради актуелната блокада што ја наметна коалицијата на чело со Саудиска Арабија.

Пронајдете не на следниве мрежи: