Околу 700 локации во општина Гази Баба за проектот „Купи куќа за млади“

Loading...

Општина Гази Баба во руралниот дел може да обезбеди локации за 700 куќи во рамки на проектот „Купи куќа за млади“. Градоначалникот Тони Трајковски денес го информираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, кој беше во посета на општината, дека предложените локации се Црешево и Трубарево.-Во Црешево би можело да се изведат локации за стотина куќи. Втората локација е Трубарево таму околу 600 локации. Првите ќе ги разработиме, а за останатиот дел доставивме до Министерството за транспорт и врски да биде направен планот. Овие стотина веќе за еден месец ќе може да почнат да се објавуваат, истакна Трајковски.
Груевски потенцираше дека ќе има голем интерес на граѓаните и побарувачка бидејќи условите, како што рече, се многу поволни.
Градоначалникот додаде и дека воновата населба хиподром 2 кад еима десетина куќи веќе има голем интерес.-Во Црешево би можело да се изведат локации за стотина куќи. Втората локација е Трубарево таму околу 600 локации. Првите ќе ги разработиме, а за ос

loading...
Loading...