Оливер Стоун: За хакерскиот напад врз „Сони“

Loading...

Режисерот Оливер Стоун изнесе свое мислење околу хакерскиот напад врз компанијата „Сони“, и обвинувањата кон Северна Кореа.За хакерскиот напад на „Сони“
Како што во Сири и украина, каде донесе  сериозни и обвинувачки заклучоци базирани на идеолошки мотиви, американскиот претседател  не срами објавувајќи заклучоци на ФБИ дека Северна  Кореа е виновна за хакерскиот напад.
Неколку  експертски извори ми кажаа дека Северна Кореа нема ништо со тоа, и дека уште еднаш пртсот е насочен кон „внатрешната“ теорија. Поготово кога високо образован работник во информатичката технологија во Њу Џерси кој беше отпуштен на „лош“ начин од страна на неговиот претпоставен минатата година. Информиран сум дека нападот е голем, избришани се сите фајлови и податоци стари цела година. Руски актери му помогнале на екс-инсајдерот. На Сони му се закануваат тужби кои би можеле да се случат.(Да речеме, сите пари собрани од Сони за сите нивни филмови да не се совпаднат со она што тие го платиле на WGA, DGA, SAG и слично? И тоа е само еден извор на тврдењата).
Зошто ако според ФБИ случајот е решен, не се презентирани никакви докази? Зошто се води скриена истрага која не и достапна на јавноста со префрлање на вината на Северна Кореа, со префрлање на вината на Северна Кореа. Ние сме далеку од најдобри сајбер хакери во светот. Останува да го погледнете филмот…За хакерскиот напад на „Сони“
Како што во Сири и украина, каде донесе  сериозни и обвинувачки заклучоци базирани на идеоло

loading...
Loading...