Општина Кисела Вода започна со есенска дератизација

Loading...

Од денес, општина Кисела Вода спроведува дератизација на јавните површини на нејзината територија. Постапката за уништување на  глодарите започна од урбаната заедница 11 Октомври-Бараки, а со истата, во наредните две седмици ќе бидат опфатени јавните површини и низ останатите месни и урбани заедници низ општината.Дератизацијата ја спроведува ЈЗУ Центар за јавно здравје  во соработка со ЈП Водовод и канализација и општина Кисела Вода, преку Секторот за комунални работи, инфраструктура, сообраќај и заштита на животната средина.Мамците против штетните глодари ќе бидат поставени во 3860 шахти.Дератизацијата ја спроведува ЈЗУ Центар за јавно здравје  во соработка со ЈП Водовод и канализација и општина Кисела Вода, преку Секторот за к

loading...
Loading...