Општина Кривогаштани учествуваше на дводневната меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион“

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион денес беше организирана меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион“ и бизнис средби со компании од регионот на Измир, Република Турција.Општина Кривогаштани ја искористи можноста да ги претстави своите постоечки и потенцијални капацитети  и бизнис поволности кои ги нуди општината на можните инвеститори.
Претставени беа постоечките индустриски зони во индустриската зона Славеј како и двете нови кои се веќе во изработка и наскоро се очекува да бидат понудени на заинтересираните инвеститори.
Општината је користи секоја прилика за своја промоција и презентација со цел зајакнување и поддршка на локалниот економски развој на општина Кривогаштани.Општина Кривогаштани ја искористи можноста да ги претстави своите постоечки и потенцијални капацитети  и бизнис поволности кои ги нуди општина

Пронајдете не на следниве мрежи: