Општина Прилеп го одбележа Денот на македонската револуционерна борба

Одбележан 23 Октомври „Денот на македонската револуционерна борба“По повод одбележувањето на државниот празник 23 Октомври „Денот на македонската револуционерна борба“, делегација од локалната самоуправа на општина Прилеп положи свежо цвеќе пред споменикот на: Методија Андонов – Ченто, Пере Тошев, Ѓорче Петров, на  Могилата на непобедените и на гробот на Методија Патчев во Кадино село. На истите локации по повод 23 Октомври свежо цвеќе положија и претставници од останатите политички структури, Сојуз на борци и група на граѓани.
По повод празникот денеска во просториите на новата спортска сала во ОУ „Добре Јованоски“ беше оддржано државно првенство во џудо за млади во организација на ЏК „Бушидо“ – Прилеп.По повод одбележувањето на државниот празник 23 Октомври „Денот на македонската револуционерна борба“, делегација од локалната самоупра

Пронајдете не на следниве мрежи: