Општина Прилеп: Градоначалникот Ристески го честита празникот Рмазан Бајрам

Loading...

По повод празникот Рамазан Бајрам, Градоначалникот Ристески ја посети УЗ „Тризла“ каде на верниците од исламска вероисповед им го честита празникот посочувајќи дека во време на верски празници се истакнува заедничкото уважување на сожителството, почита кон различните култури, традиции и обреди. Овие верски празници се можност да се покаже толеранцијата, добрите дела и љубовта на едни кон други, која е карактеристична за ова поднебје каде децениии наназад се уважувале и почитувале разликите, а сигурно тоа ќе остане и наша трајна определба. Градоначалникот Ристески ја посети и Џамијата каде денеска се обавуваа верските обреди поврзани со празникот.Новата џамија е со површина од околу илјада квадратни метри и се очекува да ги задоволи верските потреби на неколку илјади жители од оваа населба, каде живее претежно ромско население. Според предвидената динамика, изградбата е при крај, а жителите се презадоволни што имаат нов верски објект.Новата џамија е со површина од околу илјада квадратни метри и се очекува да ги задоволи верските потреби на неколку илјади жители од оваа

loading...
Loading...