Општина Ресен: Се асфалтира улица во Јанковец

Loading...

Градоначалникот Стрезовски и денес меѓу граѓаните на Општина Ресен, вршејки увид на тековните градежно-изведбени работи кои деновиве интензивно се одвиваат низ Преспа. По завршувањето на изградбата на нови 5 улици во Долно Дупени, градежната офанзива продолжува во Јанковец и Ресен, каде освен реконструкцијата на две и изградбата на една нова улица, ќе се гради и ново повеќенаменско мултифункционално игралиште во училишниот двор во Јанковец. Потоа ќе се асфалтираат две улици во село Сопотско, како и дел од локалниот пат Ресен-Горно Дупени. Вкупната должина на локалните улици и патишта што ќе се градат и реконструираат е околу 1,2 километри, со инвестициска вредност од 4,5 милиони денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Ресен. Денес беше извршено асфалтирање на една од улиците во населбата Лескодол, во должина од 100 метри.По завршувањето на изградбата на нови 5 улици во Долно Дупени, градежната офанзива продолжува во Јанковец и Ресен, каде освен реконструкцијата на д

loading...