Орце Тодоров: Трансферот на Блажевски во Хајдук „ВИСИ“…

Сопственикот на Хоризонт Турново, во интервју за „НоваМакедонија“ вели дека трансферот на најдобриот фудбалер од домашниот шампионат, Дејан Блажевски, во Хајдук, „виси“, поради тоа што хрватскиот тим се наоѓа во лоша финансиска ситуација.„За Блажевски се заинтересирани повеќе клубови, меѓу нив е и Хајдук, но кај нас никој од сплитскиот клуб не се јавил, веројатно работата ја туркаат преку свои менаџери што се договараат за Блажевски“ вели сопственикот на Хоризонт Турново, Орце Тодоров, во изјава за „НоваМакедонија“.
Првиот човек на македонскиот прволигаш дополнува дека трансферот на популарниот „Шиле“ сепак „виси“ поради тоа што едноставно хрватскиот тим не е баш во добра финансиска кондиција.
Извор: „НоваМакедонија“ „За Блажевски се заинтересирани повеќе клубови, меѓу нив е и Хајдук, но кај нас никој од сплитскиот клуб не се ј

Пронајдете не на следниве мрежи: