Ослободете се од лузните од акни на лицето со овој природен лек!

Loading...

Со помош на мед, лимон, јогурт и лук ослободете се од незгодните лузни кои го расипуваат изгледот на вашето лице.Откако се обидовте да се справите со досадните акни после долг временски период, на лицето често остануваат лузни од кои може потешко да се ослободите.
Лузните кои остануваат после акните можат да создадат незгодни проблеми  како и самите акни, па многу луѓе се спремни да платат висока цена за најчесто скапи и неефикасни козметички третмани и препарати.
Борбата против акни не мора да биде скапа, тешка и долготрајна се додека користиме она што ни го дала мајката природа.
За маската која успешно ги лечи лузните од акни потребни ви се:

 

-Четири лажици сок од лимон
-Три лажици јогурт
 
-Четири лажици мед
-Еден лук(толчен)
Сите состојки добро се мешаат за да добиете еднолична смеса. Нанесете од смесата на целото лице, особено на проблематичните места на кои имало акни.
Маската оставете ја да делува 15тина минути, а потоа измијте го лицето со топла вода.Откако се обидовте да се справите со досадните акни после долг временски период, на лицето често остануваат лузни од кои може потешко да се ослобод

loading...
Loading...