Останал жив поради будилникот: Од неговото одделение се сите мртви!

Пред два дена за време на осумчасовна опсада на училиште во Пешавар во Пакистан, 145 луѓе ги загубија животите, од кои над 130 деца.Бомбаш-самоубиец влегол во големата сала во училиште во која се одржувало предавање и активирал експлозивна направа, среде група ученици. Потоа други вооружени милитанти во воени униформи провалиле во училиштето.
Дел од нив пукале во учениците, а дел ја заробиле директорката, дваесетина учители и група од 34 ученици во опсадата која траела осум часа.

Давуд Ибрахим (15) е единствениот преживеан од своето одделение од масакрот на талибанците од пред два дена. Давуд не се појавил тој ден во училиште бидејќи претходниот ден бил на свадба и не го слушнал алармот! Тоа му го спасило животот, но останал во шок.
Само оди по погреби. Молчи и ништо не зборува, во шок е, раскажал неговиот брат за локалниот весник Експрес трибјун.
Фотографиите од масакарот можете да ги погледнете ТУКАБомбаш-самоубиец влегол во големата сала во училиште во која се одржувало предавање и активирал експлозивна направа, среде група ученици. Потоа дру

Пронајдете не на следниве мрежи: