Откако ќе го прочитате ОВА, никогаш повеќе нема да ја врзете косата во опавче

Loading...

Болката која се јавува кога косата ја носите цврсто затегната, всушност е резултат од нервен состав.Тој притисок на фоликулите на косата не му одговара и може да доведе до опаѓање на косата.
Фоликулите се едно од првите рецептори на чувствата. Вашата коса е дел од нервниот состав. Затоа, ако цврсто и високо ја затегнете, правите притисок на краевите на нервите на коренот на фоликулите.
Косата по одредено време се навикнува на позицијата на која се наоѓа и секоја промена не ѝ одговара, затоа откако ќе ја отпуштите, нервните завршетоци повторно се стимлуриаат и скалпот станува чувствителен.
Ако тоа го правите често последиците постојат и не се добри.Тој притисок на фоликулите на косата не му одговара и може да доведе до опаѓање на косата.
Фоликулите се едно од првите рецептори на чувств

loading...