Откако проба секаков вид насилство, СДСМ почна да тепа луѓе по улица

Loading...

Соочени со десеттиот изборен пораз по ред, ескалира нервозата кај СДСМ и нивните поддржувачи, кои почнаа да се служат и со насилство поради тоа што немаат поддршка од мнозинството граѓани.Откако  пробаа се, луѓето  на СДСМ почнаа и  да тепаат  народ по  улица.
,,Здраво Горазд…Јове го истепаа двајца од СДСМ…има скршени три ребра, левата рака и повредено му е окото. Го задржаа на клиника и ми рече да ти кажам.”
Јове (Јован Попоски) има 68 години, ги водеше сите македонски алпинистички експедиции на сите врвови на светот заклучно со Мт. Еверест кога ни загина Димитар Илиевски ,,Мурато”.

Во моментов ми течат солзи и немам зборови, но солзите ќе пресушат…..Јове седел во Гурман и разговарал за кризата во Макеонија со газдата на Гурман и со еден другар. На соседната маса седеле двајца кои му се заканиле затоа што за кризата го обвинува СДСМ. Јове тргнал дома, од Гурман кон Буњаковец преку Капиштец. Во темниот простор кај Капиштец го стигнле и го пребиле, како што вика не мислејќи дали ќе го убијат. Подолу го пренесов текстот што ми го прати едно девојче кое присуствувало на тепањето. Било грозно. Тоа е за сега. Утре ќе зборувам со него поопширно..ПС: Од напишаново ,паметните ќе заклучат до што води создадената атмосфера во земјата. Глупавите ќе заклучат дека напишаново, а не постапките, создава немири“, напиша Горазд Цветковски  на својот Фејсбук профил.
Откако  пробаа се, луѓето  на СДСМ почнаа и  да тепаат  народ по  улица.
,,Здраво Горазд…Јове го истепаа двајца

loading...