Откажани летови поради снежно невреме во Јапонија

Loading...

Најмалку 150 летови се откажани на меѓународниот аеродром во Токио поради обилни снежни врнежи, а не се лета ниту на главните домашни линии.Околу 50 автомобили се заглавени и неможат да се движат на мостот „Реинбоу бриџ“. Над 200 патници се евакуирани од железничката станица, откако беа заробени од снегот и неможеа да се се качат горе, пренесе НХК.
Според метеоролозите, во последните четири години во Токио немало такви обилни снежни врнежи. Поради влошувањето на состојбата, Владата формира и кризен штаб.Околу 50 автомобили се заглавени и неможат да се движат на мостот „Реинбоу бриџ“. Над 200 патници се евакуирани од железничката с

loading...