ОТКРИЕН НОВ ВИРУС: Потврден првиот смртен случај! Се пренесува преку крлеж, а лек сè уште не постои

Loading...

КАНСАС – Научниците откриле нов вирус, Боурбон вирус и тоа 6 месеци откако болеста ја однесе својата прва за сега една регистрирана жртва.Вирусот добил име според округот Бурбон во Канасас од каде што е и првата жртва. Имено после неговата смрт лекрите не можеле да ја утврдат точната причина, а шест месеци подоцна научниците од Универзитетот во Кансас сепак откриле дека се работи за досега непознат вирус, пишува The Independent.
Болеста предизвикува симптоми на грозница, изнемоштеност и недостаток на апетит а се пренесува најчесто преку крлеж. Може да биде смртоносен, но експертит се уште не се сигурни дали тоа се случува во поедини случаи или во сите. Кај првите регистрирани жртви после почетните симптоми, почнале да откажуваат внатрешите органи што резултиеалосо смрт.
Имено, се уште немаат лек или метод на лечење за сузбивање а овој вирус, но како што тврдат се работи на тоа лекот да се најде што е можно побргу.
Сите оние за кои постои сомнеж дека го имаат овој вирус, ќе бидат подложени на лабараториски тест на крвта кој многу бргу ќе покаже дали личноста боледува од Боурбон или не!Вирусот добил име според округот Бурбон во Канасас од каде што е и првата жртва. Имено после неговата смрт лекрите не можеле да ја утврдат точната

loading...
Loading...