Откриена лековита состојка што спречува појава на рак на бели дробови

Loading...

Состојката која ја содржи растението “mundulea sericea” со потекло од Мадагаскар, би можело да помогне при спречување на појава на рак на бели дробови кај долгогодишните пушачи, известуваат од Центарот за истражување на рак „Андерсон“ во Хјустон, на Универзитетот во Тексас, предводен од Ли Хо-Јанг.
Прочитајте повеќе на оваа тема на следниот линкСостојката која ја содржи растението “mundulea sericea” со потекло од Мадагаскар, би можело да помогне при спречување на појава на рак

loading...
Loading...