ОТКРИЕНО: Еве зошто не можете да доживеете оргазам

Loading...

Статистиките покажуваат дека секоја трета жена постигнува оргазам за време на сексот, а околу 80 проценти од жените имаат проблеми со оргазамот при вагинален однос.На многу жени им недостасува партнер кој ќе им обрне внимание на нивните потреби, иако најлесно е да го обвините партнерот, причините може да ги побарате и на друго место.
Ако обрнеме внимание, покрај лош љубовник, постојат и други причини за недостатоk на оргазмот.
Контрацепција и антидепресиви
Долгогодишна употреба на контрацептивни таблети може да предизвика недостаток на оргазам, а докажано е и дека го намалуваат женското либидо!
Ако користите антидепресиви може да имате проблеми со постигнување на оргазам. Тие влијаат на хормоните, па дамие имаа помалку желба за однос а и помала осетливост на клиторисот.
Вишок килограми и лоша циркулација
Резултатите на едно истражување покажале дека помал број на килограми кај жените е важно за либидото. Кај нив се бележи и појака сексуална желба и возбудување, па истражувачите заклучиле дека тоа ги наведува жените на повеќе секс. Вишокот масти во телото може да се поиграат со хормоните и да се јави недостаток на сексуална желба.
Познато е дека лошата циркулација негативно влијае на ерекцијата кај мажите, но нови истражувања покажуваат дека може да влијае и на сексуалниот живот на жената.
Воочено е дека на клиторисот, исто како и на пенисот, му треба доволен проток на крв за жената да доживее оргазам. Ако протокот во телото не е како што треба, жената ќе има потешкотии за оргазам.На многу жени им недостасува партнер кој ќе им обрне внимание на нивните потреби, иако најлесно е да го обвините партнерот, причините може да ги по

loading...
Loading...