ОТКРИТИЕ НА ВЕКОТ: Пронајден е воз полн со НАЦИСТИЧКО БОГАТСТВО!

Loading...

Ќе ви се заврти во главата од вредноста на скапоцени камења и злато кои се наоѓаат во него!Според легендата, кога советските сили кон крајот на војната, тргнале кон Берлин преку Полска, нацистите пратиле воз полн со злато и други вредни предмети, со цел да го зачуваат богатството од Русите. Познато е дека за време на војната, нацистичка Германија украла злато од земјите кои биле под нејзина окупација во вредност од околу $ 550,000,000.
Еден полјак и еден германец тврдат дека пронашле нацистички воз полн со богатства – злато, скапоцени камења и вредни уметнички дела, кој наводно  исчезнал пред крајот на Втората светска војна, кога Германците бегале пред советската армија.
Марика Токарска, е област во Валбжих каде што возот наводно се наоѓа, властите добиле писмо од адвокатска фирма ги претставуваат гореспоменатите „анонимни пронаоѓачи“, во кое тие бараат награда од десет проценти од вредноста за откривањето на точната локација на возот.

 
Властите сериозно размислуваат на оваа тема и договорена е средба со пожарникари и полициски службеници како и со други органи за да дискутираат за тоа како би се обезбедило приближување кон возот во случај тој да е навистина пронајден, бидејки можно е во возот да има опасни експлозиви.
Според легендата, кога советските сили кон крајот на војната, отиде во Берлин во текот на полски, нацистите во воз полн со злато и други вредни предмети од Вроцлав да Walbrzych, со цел да се зачува богатството на Русите. Овој воз таинствено исчезнал некаде во планините околу Валбжих и никогаш никој не го видел. Тој пренесувал залато и драгоцености кои нацистите го грабале од голем број на поединци, претежно од Евреи кои биле испратени во концентрациони логори – прстени, накит, часовници, па дури и златни заби.

Дел од златото било пронајдено од сојузничките сили, но најголемиот дел никогаш не бил пронајден и се претпоставува дека е завршил во банките и во рацете на некои поединци.Според легендата, кога советските сили кон крајот на војната, тргнале кон Берлин преку Полска, нацистите пратиле воз полн со злато и други вредни п

loading...
Loading...