Ова е книжевниот предизвик за кој зборува цел Фејсбук!

Loading...

Овие денови на Фејсбук е покрената акција #bookchallenge, во која номинирани учесници треба да набројат 10 книги кој имаат големо влијание врз нивниот живот.  А кои се вашите 10 омилени книги и чиј избор би сакале да го прочитате? Отсекогаш Фејсбук бил вистинското место за некоја виртуелна акција, Сега е редот на #bookchallenge, или со други зборови- книжевниот предизвик.

Наброените книги не мора да бидат познати, ниту некакви ремек дела на класичната или модерната книжевност. Важно е да бидат наслови, кои оставиле трага врз читателот во некој момент од неговиот живот и кои му помогнале да се формира како личност.
Корисниците на Фејсбук во изминатите два дена просто полудеа по овој предизвик, така да од минута во минута има се повеќе номинирани и се повеќе наслови на книги на профилите на оваа друштвена мрежа. Отсекогаш Фејсбук бил вистинското место за некоја виртуелна акција, Сега е редот на #bookchallenge, или со други зборови- книжевниот предизвик.

loading...
Loading...