Ова е НАЈГОЛЕМОТО злосторство во историјата: Монструм убил 300 илјади лица!

Оскар Гронинг работел како чувар во озлогласениот логор Аушвиц. Освен што ги убивал, тој им ги крадел личните работи и парите на заробените Евреи. Тој е обвинет за убиство на 300 000 Евреи, соопшти обвинителството во Хановер.
Во периодот од мај до јуни 1944 година, во логорот биле донесени 425 000 Евреи од Унгарија, од кои 300 000 биле задушени со гас.

Адвокатот на Гронинг, Ханс Холтерман, одби да ги коментари овие тужби, додека самиот Оскар изјави дека не извршил ниедно убиство, туку дека бил сведок на ужасното злосторство.
Гронинг, кој живее во околината на Хановер, е еден од 30-те поранешни чувари во Аушвиц, кој  ќе биде истражуван од државните обвинители по новите германски закони.
Ова е четврти ваков случај во овој град. Тој е обвинет за убиство на 300 000 Евреи, соопшти обвинителството во Хановер.
Во периодот од мај до јуни 1944 година, во логорот биле доне

Пронајдете не на следниве мрежи: