Ова е најинтересната автобуска станица на светот!

Loading...

Оваа автобуска станица е вистинско ремек дело поради својот специфичен облик. Група талентирани автори од Шпанија во која спаѓаат Алберто и Емилио Аларкон, Сиро Маркез и Ева Салмерон, неодамна поставила скулптура на автобуската станица за која цел свет зборува, во Балтимор.

Овие уметници ја направиле автобуската станица од дрво и челик во облик на зборови, односно го напишале зборот „BUS“, што на македонски значи „автобус“.Група талентирани автори од Шпанија во која спаѓаат Алберто и Емилио Аларкон, Сиро Маркез и Ева Салмерон, неодамна поставила скулптура на&nbsp

loading...
Loading...