Ова е тажната причина поради која 18-годишниот Стефан се обеси!

Loading...

Стефан Симиќ кој исчезна пред две недели беше најден обесен во шумата кај Тиса. Како што кажуваат неговите најблиски причината за тоа била сиромаштијата. Стефан во неделата излегол да се прошета и од тогаш не се вратил. Неговата мајка низ солзи раскажува дека го барала но претпоставувала дека е со другарите во викендица. Кога во понеделникот наутро не се вратил го побарала кај другарите, кои и кажале дека не го виделе. Исто така открива дека живееле во скромна куќа а нејзниот сопруг починал пред повеќе од 10 години.
-Стефан имал само 18 години, а тие во куќата 18 години немале струја. Верува дека кренал рака на себе поради сиромаштијата и тоа што не можеле со неа да се изборат. Не можел да ја заврши последната година од училиште бидејќи немал доволно пари за да купи месечен билет. Мајкат верува дека тоа е единствената причина поради која младото момче решило да си го одземе животот.
Таа се обидела да добие стипендија за детето, но сите обиди биле безуспешни. Стефан во неделата излегол да се прошета и од тогаш не се вратил. Неговата мајка низ солзи раскажува дека го барала но претпоставувала дека е со др

loading...