Ова е уште една причина зошто Леброн Џејмс никогаш нема да го престигне Мајкал Џордан

Loading...

Можеби ќе го престигне во бројките и статистиките, но во очите на народот нема никогаш!Леброн Џејмс е еден од најдобрите во историјата на кошарката, и можеби ќе го престигне во бројките и статистиките легендарниот Мајкал Џексон, но тешко дека ќе може да ја престигне неговата слава, а најдобар показател за тоа е разликата во продажбата на патики, кои ги имаат овие играчи како заштитни модели, односно правени се за нив, а потоа и за пошироката маса.

За сите љубители на „магичната игра под обрачите“ летачкиот Мајк ќе остане најдобар и неприкословен, па дури и за децата кои не биле родени кога некогашниот играч на Чикаго и Вашингтон растураше на паркетите ширум САД. Тоа најдобро се гледа на примерот дека патиките со чуеното лого на Џордан, така наречените Џорданки оваа година на Најк им донеле приход од дури 2.5 милијарди долари, што е повеќе од 50 проценти од профитот за сите кошаркарски модели.

Од другата страна заработката која ја имала оваа година компанијата од продажбата на моделот на патики кои сеушете ги носи „Кралот Џејмс“ во 2013 години била 300 милиони долари, а оваа година само 20 проценти повеќе. Дефинитивно Џордан секогаш ќе го има приматот во однос на Леброн Џејмс.
Леброн Џејмс е еден од најдобрите во историјата на кошарката, и можеби ќе го престигне во бројките и статистиките легендарниот Мајкал Џексон, но те

loading...
Loading...