Ова е вистинската приказна за песната „Bacila je sve niz rijeku“

Loading...

Всушност станува збор за вистинска приказна помеѓу Давор Поповиќ и анонимна девојка од Сараево.Станува збор за љубов од  неговите студентски денови. Парот планирал венчавка, а девојката била бремена. 
Непосредно пред венчавката, девојката абортирала и исчезнала без трага. Се претпоставува дека нашла ново момче и заминала во Јужна Америка.
Имено, Давор на  еден свој концерт во Шведска помислил дека ја видел во публика, па,  веднаш го оставил микрофонот  се симнал од бината и се обидел да ја бара меѓу публиката.
Меѓутоа, љубовта од студенстките денови никогаш повеќе не ја видел…
Мора да се напомене дека за песната чиј автор е Кемал Монтено, има повеќе верзии.
Притоа, некои тврдења се дека е напишана за девојка на Давор, а некои тврдења се дека всушност станува збор за девојка на Бода Ковачевиќ.
Во продолжение уживајте во прекрасната песна.Станува збор за љубов од  неговите студентски денови. Парот планирал венчавка, а девојката била бремена. 
Непосредно пред венчавк

loading...
Loading...