ОВА ГО МОЖАТ САМО КИНЕЗИТЕ: Како да се изгради облакодер за само 19 дена?

Како што и самите ќе видите во видеото, Mini Sky City зградата во Чангшау, главниот град на провинцијата Хунан во Кина, буквално е изградена цигла по цигла.Зградата има 800 станови и доволно простор за 4.000 луѓе. Најпрво било испланирано да се изградат 220 катови, но одлуката била повлечена бидејќи зградата е премногу блиску до аеродромот, пренесе Daily Mail.
Инжинерите ги изградиле најбитните делови на друга локација, па потоа ги пренеле на градилиштето. Според нивните тврдења, тоа значително го намалило загадувањето на воздухот, на што се посебно горди.
Инаку, компанијата што стои зад овој проект, Broad Sustainable Building, веќе има изградено 30-катница за која ѝ биле потребни само 15 дена.
Од компанијата тврдат дека располагаат со „најиновативната технологија во историјата на човештвото“, но веќе се појавија и противници на ваквиот начин на градење кои изразиле загриженост во врска со нивото на безбедност.Зградата има 800 станови и доволно простор за 4.000 луѓе. Најпрво било испланирано да се изградат 220 катови, но одлуката била повлечена бидејќи зг

Пронајдете не на следниве мрежи: