ОВА го прават СИТЕ жени, а е ОПАСНО!

Ја депилирате интимната зона и мислите дека тоа е за подобра хигиена? Грешите, велат стручњаците.Додека некои жени ја депилираат или бричат интимната зона, бидејќи сметаат дека тоа е посексапилно, други тоа го прават, бидејќи мислат дека е хигиенско. Стручњаците велат дека тоа е опасно по здравјето!
Срамните влакна спречуваат патогени бактерии да продрат во вагината, вели гинекологот Ванеса Мекеј.
„Влакната на интимната зона се природна бариера, го намалуваат ризикот од вируси и бактерии, ја штитат кожата која на тој дел од телото е особено чувствителна“, вели таа.Додека некои жени ја депилираат или бричат интимната зона, бидејќи сметаат дека тоа е посексапилно, други тоа го прават, бидејќи мислат дека е хиги

Пронајдете не на следниве мрежи: