Ова прашање ќе стави крај на кавгите во врската и бракот!

Кавгите во врска или брак не исцрпуваат и многу често може да ја уништат врската, но едно ново истражување покажало дека сепак постои начин да ја сопрете секоја расправија и да се поштедите себе си и патнерот од непотребен стрес и болка.Алекса Хан ги замолил учесниците да размислат за последниот конфликт во нивната врса, па половина од нив го прашал како се чувствувале во моменталната ситуација, а останатите половина да замислат какао ќе се чувствуваат во иднина поради тој конфликт.
-Kако ќе се чувствувам после година дена после оваа караница? – гласело прашањето.
Се испоставило дека оние кои се замислиле за иднината реагирале поинаку. Се фокусирале повеќе на чувствата и логичните стратегии за решавањето на конфликтот.Алекса Хан ги замолил учесниците да размислат за последниот конфликт во нивната врса, па половина од нив го прашал како се чувствувале во моменталн

Пронајдете не на следниве мрежи: