Ова се двата најголеми страва на мажите

Иако мажите се трудат да бидат големи заштитници и цврсти личности, и тие имаат некои стравови.Еве кои стравиви ги загрижуваат мажите.
1.Постојано се прашуваат дали нивните сексуални желби се нормални.
Мажите скаат секс на поинаков начин во однос на жените- на било кое место  со оваа или со онаа жена…
Како што е познато, тие се големи уживатели во порно филмовите, а сцените од тие филмови остануваат во нивната глава и во некој момент сакаат да ги „одиграат“. Меѓутоа, длабоко во себе мажите се плашат дека со своите сексуални апетити сепак бараат премногу, па се  воздржуваат да ги откријат сите свои фантазии пред жената.

2.Каков е во очите на другите мажи
Стереотипното верување дека мажот е тој кој треба да има добра плата, да го издржува целото семејство, секогаш да биде силен и никогаш да не ги покажува своите стравови, прилично го оптеретува машкиот пол на психолошко поле.
Иако таквите очекувањасе скоро невозможни, мажите се плашат доколку не ги исполнуватаат овие услови, во друштвото ќе бидат понижени, неспособни, помалку вредни и слично. Овој пат егото оди на сосема друга страна- не се плашат што ќе мислат жените за нив, туку каков е нивниот одраз во очите на другите мажи.Еве кои стравиви ги загрижуваат мажите.
1.Постојано се прашуваат дали нивните сексуални желби се нормални.
Мажите

Пронајдете не на следниве мрежи: