Ова се најбизарните работни места во светот: Под број 7 или ќе ви се допадне или ќе полудите од неа!

Loading...

Овие работни места се чудни и необични, но важат за едни од најдобро платените. Доколку сте размислувале за тоа какви работни места имаат луѓетониз светот, кога ќе ја прочитате оваа листа на „ невообичаени работни места“ во светот, ќе сфатите дека виеимате„обична“ работа.
Ова е листа на најбизарните, но од нив, и тоа како може да се заработи:
1. „Мирисачи“ на пазуви Работата мирисање на пазувите постои во индустријата за производство на дезодоранси. За да биде оправдано тврдењето на рекламите дека „дезодорансот штити од потење и непријатни миризби 24 часа“, некој мора тоа да го провери и потврди.

2. Човечки кукли
Заработуваат по $ 100 на час. Платата е висока затоа што само малку  луѓе можат да останат мирни за време на долгите стоења во излозите.

3. Професионални спијачи во кревет
Луѓе кои ги тестираат новите кревети во хотелите. Тие секако, никогаш не се уморни.

4. Луѓе кои тестираат нов секс-играчки
Заработуваат скоро 40 000 долари годишно. Работат од  дома и први ги испробуваат новите секс играчки.
 

5. Професионални грејачи на кревети
Тие се облечени во специјална облека со која го греат креветот, а платени се да го загреат креветот пред клиентот да оди на спиење.

6. Помошници со мамурлак
Тие ќе ви подготват појадок во утринските часови и ќе го исчистат нередот од минатата ноќ. Корисни зарем не?

7. Професионални набљудувачи на свежа боја на ѕид
Нив ги плаќаат за да ја набљудуваат која боја на ѕидот и треба  подолго или  пократко време за сушење. Колку долго време и е потребно на бојата да се исуши и која е поквалитетна.

8. Професионален „милувач“
Луѓето кои се депресивни и скептични кога станува збор за љубовта и бракот, можат да си платат сопствен „милувач“ кои ќе им обезбеди топлина и радост, барем за некое време додека тие се во ниговата прегратка.

9. Професионален чекач во ред
Ги мразите гужвите и не сакате да чекате во ред? Вработете некој кој ќе чека за вас. ДА и тоа е можно. Професионалните чекачи  заработуваат околу 36 долари на час.
 Доколку сте размислувале за тоа какви работни места имаат луѓетониз светот, кога ќе ја прочитате оваа листа на „ невообичаени работни м

loading...
Loading...