Ова се пратениците од СДСМ кои гласаа за двојазична Македонија

Loading...

Покрај пратениците на СДСМ за законот гласаа и сите други пратеници од владината коалиција.Реакции околу изгласувањето на Законот за јазици денеска во Собранието пристигнуваат од сите страни, најголемиот дел од нив на социјалните мрежи се негативни и во нив се вели дека ова е директен удар врз државноста и унитарноста на Република Македонија.
Денеска во Собранието на Република Македонија пратениците со 69 гласа ЗА и ниту еден против или воздржан го изгласа Законот за јазиците, во Собранието не беа присутни пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.
Покрај пратениците на СДСМ за законот гласаа и сите други пратеници од владината коалиција.
Овие пратеници гласаа ЗА Законот за јазици:
1. Томислав Тунтев – ЗА2. Анета Симеска – Димоска – ЗА3. Павле Богоевски – ЗА4. Костадин Ацевски – ЗА5. Диме Велковски – ЗА6. Сашко Атанасов – ЗА7. Лидија Тасевска – ЗА8. Милева Ѓорѓиева – ЗА9. Мирослав Јовановиќ – ЗА10. Панче Иванов – ЗА11. Ристе Ташев – ЗА12. Александар Кирацовски – ЗА13. Бетиане Китев – ЗА14. Тања Ковачев – ЗА15. Васко Ковачевски – ЗА16. Сашко Костов – ЗА17. Катерина Кузмановска – ЗА18. Жаклина Лазаревска – ЗА19. Мери Лазарова – ЗА20. Хари Локвенец – ЗА21. Бранко Маноиловски – ЗА22. Никица Корубин – ЗА23. Горан Милевски – ЗА24. Соња Миракивска – ЗА25. Горан Мисовски – ЗА26. Јован Митрески – ЗА27. Јулиана Николова – ЗА28. Бери Рабаџиевска – Наумовска – ЗА29. Илија Николовски – ЗА30. Стево Пендаровски – ЗА31. Костадин Костадинов – ЗА32. Татјана Прентовиќ – ЗА33. Чедомир Саздовски – ЗА34. Кети Смилеска – ЗА35. Славица Шуманска – Митева – ЗА36. Ирена Стефоска – ЗА37. Мира Стојчевска – ЗА38. Фросина Ременски Тошевска – ЗА39. Благојче Трпевски – ЗА40. Петар Атанасов – ЗА41. Ивана Туфегџиќ – ЗА42. Јагода Шахпаска – ЗА43. Татијана Лалчевска – ЗА44. Мухамед Зекири- ЗА45.Џеват Адеми- ЗА46.Ејуп Алими- ЗА47. Али Ахмети- ЗА48. Амди Бајрам- ЗА49. Теута Биљаљи- ЗА50. Африм Гаши- ЗА51. Артан Груби- ЗА52. Мерал Узеири-Ферати- ЗА53. Агим Муртезанов- ЗА54. Мирсада Емини-Хасани- ЗА55. Фадил Зендели- ЗА56. Енес Ибрахим- ЗА57. Реџеп Мемеди- ЗА58. Реџаил Исмаили- ЗА59.Алија Камберовски- ЗА60. Неџбедин Каремани- ЗА61. Ѓулумсер Касапи- ЗА62. Весел Мемеди- ЗА63. Маја Морачанин- ЗА64. Ферид Мухиќ- ЗА65. Самка Ибраимоски- ЗА66. Сурија Рашиди- ЗА67. Талат Џафери- ЗА68. Агим Шаќири- ЗА69. Шпреса Хадри- ЗАРеакции околу изгласувањето на Законот за јазици денеска во Собранието пристигнуваат од сите страни, најголемиот дел од нив на социјалните мрежи се

loading...
Loading...