Ова се СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ кои ве чекаат доколку престанете да јадете ЛЕБ

Loading...

Доколку оваа пролет се фрлите на диета, постојат сериозни причини поради кои од исхраната не смеете да го исфрлите лебот.Кога од исхраната го исфрлате лебот, а со самото тоа и јаглените хидрати побрзо слабеете но во тој случај не доаѓа до исчезнување на масните наслаги туку до губиток на водата.
Ова се последиците од исфрлањето на лебот од исхраната:
ЛОШ ЗДИВ
За мозокот да може нормално да работи, потребни му се јагленихидрати а ако со исхраната не ги внесуваме доволно, процесите кои се случуваат во телото доведуваат до лош здив,сушење на устата,замор,слабост и несоница.
Иако организмот се навикнува на тоа со тек на време, стручњаците тврдат дека тие промени за нас се многу лоши и никогаш не би смееле во потполност да ги исфрлиме јаглени хидратите од исхраната.
ПОРЕМЕТУВАЊЕ НА НИВОТО НА ШЕЌЕР ВО КРВТА
Откако од исхраната сте ги исфрлиле јаглени хидтратите, нивото на шеќер во крвта опасно осцилира, а како би го спречиле тоа, стручњаците предложуваат наместо бел леб да јадеме интегрален леб.
НАМАЛУВАЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА
Житариците се одличен извор на магнезиум,витамин Б и одличен извор на енергија – затоа ако ги скратиме на организмот, прилично е очигледно дека тој слабо ќе работи и нема да имаме енергија, а поради тоа нема да бидеме во можност да се занимаваме со физички активности.
ПРОБЛЕМИ СО ВАРЕЊЕТО
Доколку во потполност ги исфрлите јаглени хидратите, желудникот нема да може нормално да функционира и ќе се јават проблеми со запек.
ПОЈАВА НА НЕРВОЗА
Јаглени хидратите се изразито важни за одржувањето на нивото на серотонин во телото, а тој хормон е многу важен исто така за нас бидејќи доколку го немаме доволно, чувствуваме нервоза и лошо сме расположени.Кога од исхраната го исфрлате лебот, а со самото тоа и јаглените хидрати побрзо слабеете но во тој случај не доаѓа до исчезнување на масните наслаг

loading...