Ова се женските особини поради кои мажите ја прекинуваат врската..

После раскинувањето жените често се прашуваат каде погрешиле. До тогаш на тоа и на слични прашања одговарале стручњаци, но конечно проговореа и мажите. Истражувачи од Универзитетот во Брисбејн разговарале со мажите за тоа кои женски особини не можат да ги прифатат и поради кои се спремни да ја прекинат врската.КРИТИКУВАЊЕ
Половина од мажите кои учестввале во истражувањето изјавиле дека покрај себе не сакаат жена која постојано критикува. Еден од нив тоа го објасни вака: „Пред неколку години имав девојка која постојано ме критикуваше. Ме поправаше кога зборувава,го критикуваше моето возење,моите пријатели и беа глупави,ја омаловажуваше мојата работа,а  не и се допаѓала ни облеката која ја носела мојата мајка.Сега штом забележат дека девојката сака да критикува, веднаш прекинувам”.
МАМИНИ МАЗИ
Околу 30% од испитаните мажи не сакаат врска со жена која постојано својата мајка ја ставаат на прво место.
„Има жени кои мислат дека нивната мајка е најдобра на светот, им ги откриваат сите тајни, вклучувајќи ги и оние од нашиот однос.Почнав да живеам со девојка која сакаше да се всели и нејзината мајка со нас.Тоа не можев да го поднесам и прекинав” изјави Тревор,еден од испитаниците.
ПРЕТЕРАНО ПЕДАНТНИ
Мажите не сакаат врска со жена која е претерано уредна и тоа го очекуваат од своите партнети, барем така изјавиле скоро 20% од мажите. Тие објасниле дека врската со жена која постојано чисти,брише и опоменува „немој тоа” или „внимавај да не го извалкаш ова” се многу напорни. Никој не сака да биде под постојан притисок.
НЕ ГИ САКААТ НИВНИТЕ ПРИЈАТЕЛИ
На мажите многу им се важни пријателите па ако жената не ги сака, настанува проблем, изјавија повеќе од 20% од мажите. Учесниците на истражувањето јасно нагласиле дека не сакаат девојка која не ги сака нивните пријатели и која се труди да ги раздвои.
ГИ СМЕТААТ СИТЕ МАЖИ ЗА ИСТИ
Ставот на генерализирање не е добра особина на жената велат мажите. Тие објаснуваат дека се „алергични” на женската забелешка дека сите машки се исти, особено кога жените го користат тоа додека го критикуваат нивното однесување.
МАЖИТЕ ГО ЦЕНАТ ПРИРОДНОТО ОДНЕСУВАЊЕ
Природното и спонтано однесување на мажите им е многу важно, барем така изјавил секој трет испитаник. Не поднесуваат кога жените глумат и се однесуваат вештачки.КРИТИКУВАЊЕ
Половина од мажите кои учестввале во истражувањето изјавиле дека покрај себе не сакаат жена која постојано критикува. Еден од н

Пронајдете не на следниве мрежи: